Top 5 filme educative de urmarit impreuna cu copiii

 
Dupa plimbarea in parc este recomandat sa urmariti un film alaturi de cei mici pentru a crea o legatura mai stransa cu acestia. Mai jos va lasam o lista cu cele mai frumoase filme pentru parinti si copii. Vizionare placuta!
 
1. Deasupra tuturor este mai mult decat un desen animat frumos creat si amuzant, ci reuseste sa ofere o lectie de viata importanta. Inspirat de cuvintele lui Walt Disney “pentru fiecare hohot de ras trebuie sa existe si o lacrima” directorul studiourilor Walt Disney si Pixar Animation, impreuna cu intreaga echipa, a imaginat o poveste pe cat de frumoasa, pe atat de umana. Frumos, spectaculos si emotionant pana in cele mai mici amanunte, Deasupra tuturor este o bucurie vizuala si sufleteasca atat pentru copii, cat si pentru adulti deoarece implineste pe ecran vise pe care toti le-am avut cand eram mici.
 
2.Pete si dragonul– Un film cu si pentru copii de vizionat cu intreaga familie, o productie Disney autentica, plina de imaginatie si fantezie. Mesajul fimului este unul educativ, mai ales pentru cei mici si este, totodata unul de actualitate: natura trebuie pastrata asa cum este ea, pentru ca orice interventie o poate afecta si strica iremediabil. Filmul spune povestea prieteniei dintre un baiat orfan si un dragon si a fost filmat in tinuturile magice din Noua Zeelanda.
 
3.Intors pe dos–  Nu-ti fie teama de emotiile tale! Considerat unul dintre cele mai bune animatii realizate vreodata, Intors pe dos este o metafora extraordinara a modului in care suntem construiti si cum ne dezvoltam in functie de emotiile si trairile din copilarie. In acest desen emotiile prind viata si incearca sa o sfatuiasca pe Riley, o fetita de 11 ani sa se adapteze la o noua viata, dupa ce parintii ei hotarasc sa se mute intr-un alt oras. Filmul este construit in jurul acestor emotii, mai exact: Bucuria, Frica, Furia, Dezgustul si Tristetea.
 
4.Charlie si fabrica de ciocolata – “Cele mai mari secrete se ascund intotdeauna in cele mai neobisnuite locuri.” Regizorul Tim Burton reuseste sa transforme o carte clasica si extrem de apreciata a lui Roald Dahl intr-o ecranizare spectaculoasa si foarte dulce. Charlie si Fabrica de ciocolata este mai mult decat un film pentru copii, este o adevarata lectie de viata.
 
5.Wall-E – Suntem responsabili pentru planetele pe care traim! O lectie de viata de care atat cei mici, cat si cei mari ar trebui sa tina cont. Wall-E spune povestea emotionanta a unui robotel curios care salveaza lumea. Printre cele mai frumoase si profunde desene animate pe care le-am vazut vreodata, Wall-E prezinta un viitor sumbru, infatisand planeta intr-o stare de degradare accentuata, fiind plina de gunoaie, ca urmare a secolelor de consumerism fara limite. Singurul ramas sa curate Terra este robotelul Wall-E. Dincolo de povestea de dragoste, de prietenie si de salvare a umanitatii, filmul trage si un semnal de alarma prin incercarea de a-i determina pe oameni sa constientizeze probleme ce vizeaza intreaga Planeta.
 
Noi am vazut Pete si dragonul in timpul calatoriei noastre din Madrid, cand Maria avea 2 ani si jumatate, iar Ioana avea 4 ani si jumatate. Au fost momente magice! Stateam toti pe canapea si urmaream cu sufletul la gura toate aceste aventuri, apoi ieseam sa ne plimbam veseli si fericiti. Rucsacul cu paiete mov era preferatul Mariei, ne insotea pretutindeni!