Istoria fermoarului

De la prima variantă a fermoarului până la cea care este cunoscută astăzi a durat mai bine de 80 de ani şi a fost nevoie de trei inventatori ca acesta să poată fi utilizat în mod industrial. Al Doilea Război Mondial a apropiat fermoarul cel mai mult de forma de azi.

Utilizat la scară mondială în ziua de astăzi, fermoarul nu a fost de la începuturile sale atât de folosit şi de apreciat de către oameni. Au fost nevoie de 80 de ani de la inventarea lui până când acesta să intre în producţia de masă şi utilizare industrială. „Fermoarul a fost inventat in 1851, cand Elias Howe a patentat un instrument cu numele complicat de “an automatic, continuos, clothing closure”, care semăna cu fermoarul din ziua de azi, însă nu se inchidea foarte bine şi părea inutil.

De-a lungul anilor fermoarul a evoluat şi de la galoşi a ajuns pe hainele copiilor, iar mai apoi la pantalonii bărbăteşti, iar în anii 1940 acesta a ajuns să fie fabricat din plastic dat fiind faptul că metalul era o raritate în Cel De-al Doilea Război Mondial. Ultimul pas al evoluţiei fermoarului este momentul în care fermoarul a ajuns să se închidă la ambele capete, fiind găsit astăzi în combinaţii cu aproape toate materialele posibile.

In prezent cele mai cunoscute și folosite fermoare sunt cele produse de firma YKK, produse pe care le folosim și in producția genților PINA Calin.

Fondata in ianuarie 1934 la Tokyo de Tadao Yoshida, YKK este astazi o companie multinationala, prezenta pe toate continentele, cu fabrici in 71 tari si reprezentante in peste 123 tari. Ea are o cota de piata de 50% la nivel mondial in vanzari fermoare, fiind lider mondial absolut. Produsele YKK sunt utilizate de toate companiile si marcile de renume din intreaga lume, fiind un etalon al calitatii si inovatiei. YKK are o politica activa de protectie a mediului natural, incercand sa transmita constientizarea problemelor de mediu si a calitatii produselor sale. Filozofia companiei este incorporata in “Cercul de bunatate” (Ciclul Binelui), considerand ca o companie nu poate progresa daca, produsele, ideile si inovatiile sale nu aduc prosperitate altor persoane si umanitatii in general.

Toate produsele Pina Calin sunt confecționate din materiale de înaltă calitate pentru a asigura rezistența produselor in diferite condiții.